Nieuws

Koeman blij met hoeveelheid keuze in verdedigers: 'Blij met zoveel kwaliteit'

Koeman blij met hoeveelheid keuze in verdedigers: 'Blij met zoveel kwaliteit'

17 november - 14:45 Laatste update: 14:45

Ronald Koeman is zeer tevreden over de kwaliteit van zijn centrale verdedigers. Ondanks de vele uitvallers is de keuze enorm volgens de bondscoach van Nederland. Virgil van Dijk en Stefan de Vrij konden rekenen op complimenten.

Van Dijk zat een periode niet lekker in zijn spel. Toch heeft Koeman zich nooit druk gemaakt over zijn aanvoerder. "Ik heb me geen zorgen gemaakt over hem", zegt de bondscoach op de persconferentie voor de wedstrijd met Ierland. "Ik heb dit ook gezien. Liverpool is ook weer beter gaan voetballen. Het is niet dat één speler altijd goed is. Ik heb nooit vraagtekens bij hem gehad. Ik vind hem een fantastische speler, mens en aanvoerder. Je moet ook kritisch met hem zijn en dat ben ik ook."

Ook Inter-verdediger De Vrij werd geroemd door zijn professionaliteit. "Ik ken Stefan al uit mijn tijd bij Feyenoord. Als ik zie hoe hij al jaren lang bij het Nederlands elftal is en soms niet speelt. Ik vind het geweldig om te zien hoe professioneel hij daarmee omgaat."

Door de hoeveelheid keuze in centrale verdedigers ziet de 50-jarige Jerdy Schouten niet die positie invullen. "Nee, ik zie Schouten niet als centrale verdediger. Ik weet niet hoeveel centrale verdedigers wij beschikbaar hebben. We zouden er nog meer kunnen selecteren. We kunnen blij zijn dat we zoveel goede centrale verdedigers hebben."

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zaterdag 18 november 2023
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Di Bello