Nieuws

Oranje-debutant neemt ondanks 'hele goede indruk' plaats op de reservebank

Oranje-debutant neemt ondanks 'hele goede indruk' plaats op de reservebank

17 november - 14:40 Laatste update: 14:40

Tijdens de persconferentie van Ronald Koeman in aanloop naar het duel tussen Nederland en Ierland geeft de bondscoach aan wat voor indruk hij krijgt van Oranje-debutant Jorrel Hato.

Koeman geeft aan dat hij zeer tevreden is met de huidige vorm van Hato. "Hele goede indruk. Een jongen van zeventien die heel volwassen is in zijn voetbal en zijn gedrag. Heel tevreden," meent de bondscoach.

Ook gaat de oefenmeester van het Nederlands-elftal in op de situatie van Hato bij Ajax. "Hij zit als jonge speler bij een club waar niet de juiste resultaten gehaald worden. Het is extra moeilijk wat hij doet, maar het maakt het extra knap hoe hij zich staande houdt. Dat is echt talent," vertelt Koeman, die ook nog ingaat op de vraag of de jonge verdediger zal starten tegen Ierland. "Hato start morgen niet," antwoordt Koeman.

Thijs Dallinga is een andere debutant binnen de Oranje-selectie die op de complimenten van Koeman kan rekenen. "Goed bevallen. Ben zeer tevreden over hoe hij traint. Ik vond echt in bepaalde momenten dat hij knap afwerkte en bewoog. Hij is wel een echte spits," besluit de bondscoach. 

Het Nederlands elftal neemt het zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena op tegen Ierland. De ploeg van de bondscoach zal om 20:45 uur aftrappen om de volgende stap te zetten naar kwalificatie op het EK 2024 in Duitsland.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!