Nieuws

Koeman zal opstelling niet aanpassen door blessures: 'Zou raar zijn te veranderen'

Koeman zal opstelling niet aanpassen door blessures: 'Zou raar zijn te veranderen'

17 november - 14:25 Laatste update: 14:25

Oranje-bondscoach Ronald Koeman geeft tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Ierland aan dat hij zijn opstelling niet zal gaan aanpassen door de vele blessures binnen de selectie. Ook geeft hij aan wat hij hoopt te zien bij de tegenstanders.

Koeman vindt dat het aantal blessures binnen een selectie geen invloed moet hebben op de opstelling van het team. "Zou raar zijn om door wat blessures het hele systeem te veranderen. Deze spelers zijn heel slim en kunnen in verschillende systemen spelen," vertelt de bondscoach.

Op de vraag wat er verwacht kan worden van Ierland reageert de oefenmeester van Nederland met wat hij hoopt te zien. "We kunnen het niet voorspellen. We hopen dat ze man-op-man gaan spelen, dat zou goed voor ons zijn," concludeert Koeman. 

Het Nederlands elftal neemt het zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena op tegen Ierland. De ploeg van de bondscoach zal om 20:45 uur aftrappen om de volgende stap te zetten richting kwalificatie voor het EK van 2024 in Duitsland.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!