Nieuws

Rotterdams toptalent van Ajax 'niet goed genoeg' bevonden voor Feyenoord

Rotterdams toptalent van Ajax 'niet goed genoeg' bevonden voor Feyenoord

17 november - 13:20 Laatste update: 13:35

Jorrel Hato is voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands Elftal van Ronald Koeman. Ondanks dat het toptalent in Rotterdam-Zuid is geboren, is de zeventienjarige-verdediger een lichtpuntje in het matige seizoen van werkgever Ajax.

In gesprek met Rijnmond vertelt de vader van Hato dat het niet vanzelfsprekend was dat de Oranje-debutant zijn debuut zou gaan maken in de Eredivisie als Ajacied. Dit doordat hij opgroeide in Rotterdam-Zuid en op steenworp afstand van De Kuip woonde. 

Ondanks het wonen in Rotterdam heeft Feyenoord volgens de vader van Hato nooit interesse getoond in zijn zoon. 'Ze vonden hem niet goed genoeg. Jorrel speelde bij de amateurtak van Feyenoord, dus ze kenden hem wel. Maar we hebben nooit wat van ze gehoord,' vertelt de vader van de Ajacied.

Ondanks de trots van zijn ouders zal je de vader van Hato niet in het shirt van zijn zoon zien. Hij is een Feyenoord-fan en zat vroeger ook in De Kuip. 'Onze meeste vrienden zijn voor Feyenoord. Ik heb een weddenschap gesloten met Jorrel. Pas als hij zijn eerste doelpunt heeft gemaakt, trek ik een keer dat shirt aan,' besluit de vader.

Hato kwam dit seizoen al zeventien keer in actie voor Amsterdammers en werd in het duel met Almere City de jongste Ajax-aanvoerder ooit.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!