Nieuws

Mulder denkt dat kritiek op Brobbey van Koeman bewust was: 'Prikkelt wel flink'

Mulder denkt dat kritiek op Brobbey van Koeman bewust was: 'Prikkelt wel flink'

17 november - 12:15 Laatste update: 12:15

Youri Mulder denkt dat de kritiek van Ronald Koeman op Brian Brobbey een bewust plan was. Het commentaar zou prikkelend moeten werken. Koeman ging openlijk in op welke verbeterpunten de Ajax-spits nog had. 

"Ik vind het goed dat Koeman dit deed", zegt Mulder bij Ziggo Sport. "Dat prikkelt wel flink. Dan ga je denken: ik zal eens laten zien dat dat niet zo is. Ik weet niet of Koeman dit bewust heeft gedaan. Maar je zou haast denken dat dit geen slip of the tongue was. Hij moet dit bewust hebben gedaan om een signaal af te geven, dat het wel echt beter moet. Dit komt veel harder aan."

Brobbey zou volgens de analist als voorbeeld gebruikt worden voor het gehele Nederlands elftal, waarbij de kritiek vooral gericht was aan de Ajax-spelers. "Dit ging absoluut ook over de opleiding van Ajax. Hij heeft op trainingen gezien dat sommige jongens niet geconcentreerd zijn en hij gebruikte Brobbey als voorbeeld."

Het vooropgezette plan zou moeten zorgen voor meer concentratie. "Iedereen weet nu dat ze scherp moeten trainen, want anders zegt de bondscoach het publiekelijk over je. Het zaadje is nu wel geplant. We moeten ook niet te lief zijn voor elkaar."

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!