Nieuws

Veiligheid AZ-supporters kan niet gegarandeerd worden: supporters reizen niet af

Veiligheid AZ-supporters kan niet gegarandeerd worden: supporters reizen niet af

17 november - 11:15 Laatste update: 11:15

AZ zal zonder uitsupporters afreizen naar Warschau. De club kan de veiligheid niet garanderen. Tijdens de thuiswedstrijd in de Conference League braken rellen uit en twee spelers van de Poolse club werden opgepakt.

'AZ zal geen kaarten verkopen voor de uitwedstrijd tegen Legia Warschau medio december', schrijft de Alkmaarse club op haar website. 'Naar aanleiding van de gebeurtenissen in de thuiswedstrijd is er uitgebreid overleg geweest met alle relevante partijen. Daarin zijn we tot de conclusie gekomen dat de veiligheid van onze supporters niet gegarandeerd kan worden.'


Het statement gaat verder: 'Omdat veiligheid bij AZ hoog in het vaandel staat, heeft de club helaas moeten besluiten geen kaartverkoop te starten. AZ adviseert zijn supporters ook om niet op eigen gelegenheid af te reizen.'


Rondom de thuiswedstrijd braken er rellen uit. Net als de supporters van Legia Warschau mochten de spelers en bestuurders niet vertrekken uit het AFAS Stadion. Dit werd niet geapprecieerd en er ontstonden gewelddadige schermutselingen. Uiteindelijk bereikte de Poolse club de spelersbus, maar de ME hield deze staande. Uit de bus werden twee spelers opgepakt. De Portugese aanvoerder Josué en de Serviër Radovan Pankov spendeerden één nacht in de Nederlandse cel voor zij vrijgelaten werden. Beide zijn nog wel verdacht.

 Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!

donderdag 14 december
  • Wedstrijd
  • Opstelling

WEDSTRIJD INFO


Datum
donderdag 14 december 2023
Stadion
Stadion Miejski Legii Warszawa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego
Aftrap
18:45
Scheidsrechter
-