Nieuws

Mogelijk financiële problemen voor Ajax: ' Te grote verplichtingen aangegaan'

Mogelijk financiële problemen voor Ajax: ' Te grote verplichtingen aangegaan'

17 november - 09:17

Gerben Everts is bezorgd over de financiële toekomst van Ajax. In gesprek met Het Parool gaat de voorzitter van de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) in op de misstanden bij de Amsterdammers, waar Sven Mislintat het zwaar krijgt te verduren.

De koopgekte van de voormalig directeur van Ajax baart Everts zorgen. Afgelopen zomer kwamen er dertien nieuwe spelers naar Amsterdam, waar alleen achter de naam van Branco van den Boomen geen transfersom kwam te staan. De meeste zomeraanwinsten liggen voor vijf jaar vast, iets waar Everts niet gerust over is gesteld. "Daarmee is de club grote financiële verplichtingen aangegaan, die in combinatie met het mislopen van Champions League-voetbal voor financiële problemen kunnen gaan zorgen", meent de voorzitter. "Niet voor niets heeft Ajax onlangs een lening afgesloten om de begroting rond te krijgen."

Afgelopen zomer gaf Ajax 110 miljoen euro uit voor de komst van Josip Sutalo, Georges Mikautadze, Carlos Forbs, Gastón Ávila, Benjamin Tahirovic, Sivert Mannsverk, Diant Ramaj, Anton Gaaei, Jakov Medic, Ethan Butera, Chuba Akpom en Borna Sosa. Met name rond de twee laatstgenoemde nieuwkomers ontstond er veel commotie, door vermeende inmenging van Mislintat.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van vrijdag zal Ajax hard worden aangepakt door de VEB, dat naar eigen zeggen zeer kritische vragen gaat stellen. Everts is er namelijk van overtuigd dat Mislintat een oplichter is en meent dat medeverantwoordelijken moeten vrezen voor hun baan. "Iedereen die een vorm van verantwoordelijkheid draagt voor de huidige staat van Ajax moet zich afvragen of hij of zij wel geschikt is voor de functie", meent Everts.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!