Nieuws

VEB gaat Ajax hard aanpakken: 'Ervan overtuigd dat Mislintat een oplichter is'

VEB gaat Ajax hard aanpakken: 'Ervan overtuigd dat Mislintat een oplichter is'

17 november - 08:19

Gerben Everts, voorzitter van de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB), heeft vermoedens dat voormalig Ajax-directeur Sven Mislintat een oplichter is. Vrijdag gaat de organisatie tijdens de aandeelhoudersvergadering van Ajax diens leiding flink onder vuur nemen.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering zal de VEB 'zeer kritische vragen' gaan stellen aan de Ajax-directie en de Raad van Commissarissen, zo weet Het Parool te melden. Everts, die de belangen van Ajax’ aandeelhouders vertegenwoordigt, meent in gesprek met het medium dat alle medeverantwoordelijken moeten vrezen voor hun baan. "Op basis van de prijzen die Mislintat namens Ajax heeft betaald voor spelers van twijfelachtige kwaliteit, ben ik ervan overtuigd dat Mislintat een oplichter is", stelt Everts, die zijn voornamelijk afvraagt hoe Ajax het eigen onderzoek rond Mislintat insteekt.

Ajax heeft KPMG en Nauta Dutilh de opdracht gegeven om het onderzoek in handen te nemen. "Maar worden daarbij wel alle transfers onderzocht, werken alle betrokkenen bij Ajax volledig mee, is het onderzoek wel verstrekkend genoeg?", vraagt Everts zich hardop af. Toch volstaat het volgens de voorzitter niet om de pijlen alleen op Ajax te richten om te achterhalen of Mislintat daadwerkelijk geld heeft weggesluisd. "Je moet ook onderzoek doen bij de clubs waarmee Ajax de transfers heeft gedaan. Zo kun je erachter komen of Ajax geld terug te vorderen heeft", meent Everts.

Als voorbeeld kaart Everts de transfer van Chuba Akpom, die voor twaalf miljoen overkwam van Middlesbrough. De Engelsman zou echter voor vijf miljoen op te pikken zijn, waar de zeven miljoen die te veel werd betaald zou zijn verdeeld onder belanghebbenden. De VEB stelt dat het geld in werkelijkheid toebehoort aan Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!