Nieuws

'FIFA zou nog actie kunnen ondernemen, wat gevolgen kan kunnen hebben in België'

'FIFA zou nog actie kunnen ondernemen, wat gevolgen kan kunnen hebben in België'

17 november - 07:22
1

De in Nederland geldende schorsing voor Marc Overmars, zou nog wel eens een staartje kunnen krijgen. Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht, noemt de uitspraak 'zeer redelijk', maar wijst er op dat de FIFA nog weleens kan ingrijpen.

Overmars werd vanwege grensoverschrijdend gedrag bij Ajax voor één jaar geschorst, maar zijn straf geld alleen bij de KNVB of een aangesloten organisatie. Na zijn vertrek uit Amsterdam ging Overmars aan de slag bij Royal Antwerp, waar hij het komende jaar dus 'gewoon' aan het werk kan blijven. Echter weet Olfers dat de KNVB verplicht is om de schorsing van Overmars aan de FIFA te melden, waardoor de schorsing mogelijk ook buiten Nederland kan gelden. "De FIFA zou op grond daarvan nog actie kunnen ondernemen. Dat zou gevolgen kunnen hebben voor zijn werkzaamheden bij Antwerp", aldus Olfers in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Tegenover het Algemeen Dagblad ging Olfers dieper in op de schorsing van Overmars. Eventuele acties van de FIFA 'zou gevolgen kunnen hebben voor zijn werkzaamheden in België', meent het voormalige lid van de Ajax-RvC. "Dat is aan de Belgische voetbalbond en wat zij ermee willen doen." Volgens Olfers is de schorsing van Overmars 'gezien het feitencomplex zeer redelijk', doelend op het aantal meldingen richting de oud-directeur van de Amsterdammers. "Oorspronkelijk waren er veel meer meldingen, maar die waren niet concreet genoeg", weet Olfers. "Dat waren voornamelijk anonieme meldingen. Met één klacht is de tuchtcommissie verdergegaan en dat hebben ze uitstekend gedaan."

Voor zijn misdragingen binnen Ajax kreeg Overmars door het Instituut Sportrechtspraak een schorsing van één jaar, met een proeftijd van twee jaar opgelegd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!