Nieuws

Antwerp reageert op schorsing Overmars: 'Willen zaken eerst grondig bestuderen'

Antwerp reageert op schorsing Overmars: 'Willen zaken eerst grondig bestuderen'

16 november - 23:15

Royal Antwerp FC komt snel met een clubstatement na het gevelde oordeel over Marc Ovemars, zo vertellen Belgische afgevaardigden aan NU.nl. De club wil de zaken eerst grondig bestuderen.

Overmars nam donderdag kennis van de uitspraak van het ISR. Het instituut is overgegaan tot een schorsing van een jaar wegens het grensoverschrijdende gedrag in zijn tijd bij Ajax. De voormalig directeur voetbalzaken van de Amsterdammers heeft het seksuele reglement overschreden en kreeg een schorsing van twee jaar, waarvan één voorwaardelijk. Dat zou betekenen dat Overmars één jaar niet mag werken voor een bond of organisatie in het betaalde voetbal.

Uiteraard is de situatie nu ook bekend bij Antwerp, de club waar Overmars nu ruim een jaar dezelfde functie bekleedt als bij Ajax. Aan NU.nl laten de Belgen nu weten dat er eerst grondig onderzoek plaats gaat vinden, waarna er een clubstatement zal volgen.

De periode van Overmars bij Antwerp is tot nu toe zeer succesvol gebleken. Door meerdere goede transfers werd afgelopen seizoen de Belgische dubbel gewonnen: de club uit de havenstad werd landskampioen én won de beker, met Mark van Bommel als hoofdcoach.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!