Nieuws

Uitsupporters van Ajax niet welkom in Marseille voor Europa League-clash

Uitsupporters van Ajax niet welkom in Marseille voor Europa League-clash

16 november - 18:45
2

Ajax moet het tijdens de uitwedstrijd met Olympique Marseille doen zonder uitsupporters. Uit een persbericht blijkt dat de lokale autoriteiten hebben besloten bezoekers uit Nederland te weren, dit als gevolg van de recente aanval van Marseille-hooligans in Frankrijk.

Voorafgaande van de wedstrijd tussen Olympique Marseille en Olympique Lyon werd de spelersbus van de bezoekers aangevallen, waar trainer Fabio Grosso behoorlijke verwondingen aan zijn gezicht opliep. Ajax is niet het eerste slachtoffer van de ongeregeldheden van de Marseille-aanhang. Eerder werden supporters van LOSC Lille uit veiligheid al geweerd uit Marseille.

Ajax gaf eerder zelf al aan dat het hoogstwaarschijnlijk was dat supporters welkom waren in Marseille, voor de clash in de Europa League op donderdag 30 november. Nu blijkt dat helaas werkelijk te worden en blijft het uitvak in het Stade Vélodrome leeg.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!