Breaking news

Straf Overmars bekend: jaar schorsing met proeftijd van twee jaar

Straf Overmars bekend: jaar schorsing met proeftijd van twee jaar

16 november - 13:15 Laatste update: 13:15

Marc Overmars is door het Instituut Sportrechtspraak voor één jaar geschorst. Dit rondom zijn grensoverschrijdende gedrag. Ook kreeg hij een voorwaardelijke straf van twee jaar.

Het Instituut Sportrechtspraak concludeert in haar uitspraak, dat Overmars zich in zijn periode als directeur voetbalzaken bij Ajax niet heeft gehouden aan de regel dat hij zich 'onthoudt van seksuele intimiteiten via welke communicatiemiddelen dan ook'. Daarmee heeft de oud-technisch directeur van Ajax het reglement Seksuele Intimidatie overtreden.

De straf houdt in dat Overmars een jaar lang geen functie mag bekleden bij de KNVB. Ook mag hij bij een andere organisatie die aangesloten of verbonden is aan de KNVB geen werkzaamheden uitvoeren. Zijn werk bij zijn nieuwe club Royal Antwerp FC mag de 50-jarige wel voort blijven zetten. Dit omdat zijn straf niet geldt in België. 

Eerder kwam al naar buiten dat Overmars zelf graag weer aan de slag wilde gaan bij Ajax na zijn ontslag. In opdracht van de Raad van Commissarissen (rvc) van Ajax deed ook een onafhankelijk bureau onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag. Sinds juli 2022 deed het ISR onderzoek en vandaag kwam het met de uitspraak. 

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!