Nieuws

Moussou breekt lans voor Oranje-verdediger: 'Staat in alle lijstjes bovenaan'

Moussou breekt lans voor Oranje-verdediger: 'Staat in alle lijstjes bovenaan'

16 november - 13:10

Virgil van Dijk kan rekenen op steun van Sjoerd Moussou. In de AD Voetbalpodcast spreekt de journalist zijn steun uit voor de aanvoerder van het Nederlands elftal. Zo zou hij onterecht bekritiseerd worden in Nederland.

"Afgelopen zondag was ik bij de wedstrijd van Liverpool tegen Brentford", zegt Mossou. "Ik kijk wel vaker wedstrijden uit de Premier League, dus het was niet helemaal nieuw, maar Van Dijk speelde echt geweldig. Hij was voortreffelijk. Dat is al weken, maanden zo."

Volgens de journalist is er in Nederland een onterecht beeld ontstaan rondom de centrale verdediger. "Hij zou op zijn retour zou zijn. Dat mag hoor. Sommige kritiek, onder meer van Van Basten, was ook terecht. Maar het beeld dat hij op zijn retour zou zijn is op basis van dit seizoen echt absurd. Eigenlijk is hij de beste centrumverdediger van de Premier League."

"Het slaat echt nergens op", zegt Mossou over het commentaar op Van Dijk. "Dat verschil in benadering tussen Engeland en Nederland heb ik het weleens over gehad met hem. Daar haalt hij nu zijn schouders over op."

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!