Nieuws

Blind weet niet of EK laatste kunstje wordt: 'Ga ik me nog niet aan wagen'

Blind weet niet of EK laatste kunstje wordt: 'Ga ik me nog niet aan wagen'

16 november - 11:30 Laatste update: 11:30

Daley Blind is nog niet zeker of hij het EK gaat halen en of dat zijn laatste grote eindtoernooi wordt voor Oranje. De verdediger staat bovenaan in Spanje met zijn club Girona. Hij speelde 103 interlands en scoorde daarin drie keer.

"Het doel is nu om het EK te halen", zegt de verdediger voor de camera van de NOS. "Daarvoor werken we het hele seizoen, probeer ik fit te blijven en proberen we een hoog niveau te halen. Wat er daarna gebeurt, daar ga ik me nog niet aan wagen."

Hoewel het goed gaat bij zijn nieuwe club in Spanje, loopt Blind niet met een beter gevoel het complex in Zeist op. "Niet echt, nee. Misschien kom ik wat beter binnen nu de resultaten zo goed zijn, maar over het algemeen kom ik hier altijd met een trots gevoel en ben ik blij om me hier te melden."

In de winter van 2023 maakte de 33-jarige de overstap van zijn geliefde Ajax naar Bayern München. Gebrek aan speeltijd lieten hem in de zomerse transferwindow wederom vertrekken. Ditmaal koos hij voor een Spaans avontuur bij Girona. Na dertien speelrondes staat Blanquivermells verrassend bovenaan in de La Liga. Er werd slechts één keer verloren en het gat naar Real Madrid is twee punten.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!