Nieuws

'Geheime clausule in Bayern-contract Kane onthuld: flinke bonus bij veertig goals'

'Geheime clausule in Bayern-contract Kane onthuld: flinke bonus bij veertig goals'

16 november - 09:25

Volgens het Duitse tabloid BILD heeft Harry Kane afgelopen zomer een zeer lucratieve clausule in zijn contract laten opnemen. Het medium weet te melden dat de Engelse topspits van Bayern München een aardige bonus mag incasseren als hij betrokken raakt bij veertig doelpunten of meer.

Kane kwam in de afgelopen transferwindow voor maar liefst 95 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. Bayern vond daarmee eindelijk een opvolger voor Robert Lewandowski, die vorig jaar al naar FC Barcelona vertrok. In Zuid-Duitsland toont de Engelsman zich als een vis in het water. In zestien officiële wedstrijden was hij al goed voor 21 goals en zeven assists, wat een totaal van 28 is.

Mocht Kane zo doorgaan en dus nog bij 'slechts' twaalf goals betrokken raken, dan strijkt hij naar verluidt een bedrag van 250.000 euro op. BILD heeft navraag gedaan bij Bayern of dat klopt. "Dat zijn contractdetails waar we uiteraard geen informatie over prijsgeven", zei Jan-Christian Dressen, de CEO van de topclub.

Kane hoeft in ieder geval niet voor te vrezen dat hij deze winter op een houtje moet bijten. De 30-jarige aanvaller verdient namelijk maar liefst 450.000 euro per week in München.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!