Nieuws

Reijnders snoert criticasters de mond: 'Ach, die komt bij Milan toch op de bank'

Reijnders snoert criticasters de mond: 'Ach, die komt bij Milan toch op de bank'

16 november - 08:36

Tijjani Reijnders is na twee succesvolle periodes bij Oranje al bijna niet meer weg te denken uit de selectie van bondscoach Ronald Koeman. De 25-jarige middenvelder maakte afgelopen zomer een geweldige transfer van AZ naar AC Milan en snoert alle critici de mond door als nieuwkomer een basisplaats op te eisen in San Siro.

"Het is prachtig om allemaal mee te maken. Toen ik bij Milan tekende, zeiden mensen 'ach die Reijnders komt daar toch op de bank'. Toen zei ik thuis al: 'Ik ga ervoor zorgen dat het niet zal gebeuren'", spreekt Reijnders tegen het Algemeen Dagblad. De ontwikkeling van de centrummiddenvelder gaat momenteel als een komeet. Waar hij een jaar geleden nog wekelijks tegen RKC Waalwijk en FC Emmen speelde, staat de geboren Zwollenaar tegenwoordig te spelen tegen Juventus, Internazionale, Napoli en AS Roma en draait hij zonder al te veel moeite mee in Oranje.

Hij voelt zich dan ook op zijn plek in Milaan. "De trainer wilde mij per se hebben. Hij zocht een box-to-box middenvelder." Iets wat Oranje ook maar al te goed kon gebruiken, als extra pion naast Frenkie de Jong. Beide heren stonden in het uitduel tegen Ierland even samen op het middenveld. "Toen dacht ik niet: ik moet wennen aan Frenkie. Andersom ook niet. Dat ging vrij eenvoudig. Ja, hij staat hoger in de hiërarchie. Dat is ook niet gek als je ziet wat hij de laatste jaren allemaal heeft laten zien. Ook bij Barcelona. Het is aan mij om ook op dat niveau te komen."

Rafael van der Vaart had al lyrische woorden voor Reijnders. De oud-international stelde dat zijn ontwikkeling vooral te maken heeft met het feit dat hij nu bij AC Milan speelt, al is Reijnders het daar zelf niet helemaal mee eens. "Het kan ook niet zo zijn dat je in twee of drie maanden tijd bij Milan opeens zo verandert. Dat zou ik zelf heel knap vinden. Maar ik kom hier nu in Zeist wel binnen als speler van AC Milan, dat is anders dan dat je als speler van AZ komt. Maar ik zeg ook meteen: ik heb nooit het idee gehad dat jongens destijds anders naar mij keken. Ze vragen wel wat ik allemaal meemaak in Milaan, zoals ik aan Van Dijk en Gakpo vraag hoe het in Liverpool is."

Reijnders heeft komende week de kans om alweer zijn vijfde en zesde interland voor Oranje te spelen. In de EK-kwalificatie zijn dan Ierland en Gibraltar de tegenstander. Bij een zege is Nederland zeker van plaatsing voor het eindtoernooi in Duitsland van volgend jaar.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!