Breaking news

'Barça houdt Wieffer nauwlettend in de gaten; 'potentiële opvolger van Busquets''

'Barça houdt Wieffer nauwlettend in de gaten; 'potentiële opvolger van Busquets''

16 november - 07:26 Laatste update: 07:27

FC Barcelona heeft haar oog laten vallen op Mats Wieffer. Volgens de Spaanse krant Sport houden de Catalanen de ontwikkeling van de Feyenoord-middenvelder nauwlettend in de gaten en zijn ze zelfs al meerdere malen wezen kijken.

Zo omschrijft men Wieffer als 'een potentiële opvolger van Sergio Busquets'. 'Hij heeft potentie, is jong en toch ervaren, heeft zijn plafond nog niet bereikt en zijn afkoopsom zal ook niet exorbitant zijn'. Bovendien weet het te melden dat een afvaardiging van Barcelona zelfs al enkele keren op de tribunes van De Kuip is geweest om Wieffer van dichtbij te bekijken.

Barcelona versterkte zich afgelopen zomer nog door Oriol Romeu van Girona FC aan te trekken, maar hij wordt vooral gezien als een tijdelijke oplossing. Het is de ploeg van trainer Xavi immers nog steeds niet gelukt om een geschikte vervanger voor Busquets te vinden. De routinier verkaste naar Inter Miami, om daar samen te gaan spelen met boezemvriend Lionel Messi.

Bovendien bleek Martín Zubimendi van Real Sociedad te duur en was ook Joshua Kimmich van Bayern München onhaalbaar. Sofyan Amrabat verkoos een avontuur bij Manchester United boven Barcelona en Marcelo Brozovic ging naar Saudi-Arabië.

De 24-jarige Wieffer speelt sinds vorig seizoen voor Feyenoord, waar zijn contract nog tot medio 2027 loopt. In de winter speelde hij zich vrij geruisloos in de basis in het team van trainer Arne Slot, dat soeverein kampioen van Nederland werd. Ook in het Nederlands elftal en in de Champions League laat de middenvelder zich bij vlagen van zijn beste kant zien. Zijn geschatte marktwaarde ligt volgens Transfermarkt om en nabij de vijftien miljoen euro.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!