Nieuws

Schouten blikt terug op Oranje-debuut: Dat er verbeterpunten waren, is logisch

Schouten blikt terug op Oranje-debuut: "Dat er verbeterpunten waren, is logisch"

15 november - 22:05

Jerdy Schouten speelde anderhalf jaar geleden zijn eerste en laatste interland voor Oranje. De ontbrekende schakel op het middenveld bij PSV is verheugd om weer bij de selectie te zitten. 

Schouten maakte onder Louis van Gaal zijn debuut in het Nations League-duel tegen Wales. Sindsdien werd de controlerende middenvelder niet meer opgeroepen. "Het is heerlijk om er weer bij te zijn", zegt Schouten in gesprek met De Telegraaf. "Of het anders is? Misschien dat ik nu minder zenuwen heb dan toen, maar het gevoel van blijdschap is hetzelfde." 
 
Van Gaal was na het debuut van Schouten kritisch op zijn spel. Volgens de oud-bondscoach moest de PSV'er vaker door de linies heen spelen. "Ik was zelf wel redelijk positief over hoe ik me staande heb gehouden, net als de bondscoach, met wie ik toen heb gezeten", aldus Schouten, die zich kon vinden in de kritiek. "Dat er verbeterpunten waren, is logisch." 
 
Of Schouten de nieuwe partner van Frenkie de Jong wordt op het Oranje-middenveld, weet hij nog niet. "Ik vind dat je dat niet kunt zeggen, totdat je het hebt geprobeerd." De Jong is de komende interlands afwezig door een blessure. "Maar ik denk wel dat goede voetballers altijd met elkaar kunnen voetballen. Wat dat betreft zou het goed moeten komen." 

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!