Nieuws

'Van der Sar wilde zelf verantwoordelijk zijn voor technische gedeelte'

'Van der Sar wilde zelf verantwoordelijk zijn voor technische gedeelte'

15 november - 21:26
1

Edwin van der Sar is verantwoordelijk geweest voor het tegenhouden van Alex Kroes. De voormalig algemeen directeur van Ajax wilde zelf de touwtjes in de handen hebben tijdens de transferperiode.  

Journalist Menno Galan openbaart dat in zijn nieuwe boek Ajax in crisis. "Kroes was in beeld als de opvolger van Overmars, maar Van der Sar wilde zich zelf bemoeien met het technische gedeelte, wat uitdraaide op de eerste van twee rampzalige transferzomers", dat schrijft Het Parool naar aanleiding van het boek.  
 
"Kroes denkt dat hij Van der Sar had kunnen aanvullen. Van der Sar is immers een boegbeeld." De oud-doelman is in het boek vaak de kop van Jut. "Hij had moeite om zelfstandig te functioneren. De directeur overlegde nagenoeg alles met Leen Meijaard, die zijn rol als toezichthoudend commissaris verliet en met 1 been directielid was." 
 
Kroes wordt in maart 2024 de nieuwe algemeen directeur van Ajax. Jan van Halst is vertolkt momenteel de interim-rol.  

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!