Nieuws

'Overmars wilde na zijn ontslag weten of een terugkeer bij Ajax mogelijk was'

'Overmars wilde na zijn ontslag weten of een terugkeer bij Ajax mogelijk was'

15 november - 19:55 Laatste update: 19:58

Marc Overmars wilde na zijn ontslag bij Ajax weten of hij nog terug kon keren. Dat onthult journalist Menno de Galan in zijn nieuwe boek, meldt Het Parool.

Overmars legde zelf zijn taken neer bij Ajax, nadat bekend werd dat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag richting vrouwen op de werkvloer. Enkele weken na zijn vertrek zocht Overmars contact met Leen Meijaard, de toenmalige voorzitter van de raad van commissarissen. De voormalig technisch directeur wilde weten of een terugkeer bij Ajax mogelijk was.

Meijaard vertelde dat een terugkeer mogelijk was, maar dan moest Overmars in therapie en langere tijd onder de radar blijven. Ook moest Overmars nogmaals diep door het stof gaan. De Galan schrijft dat Overmars luisterde en in therapie ging. Na twee sessies stopte hij echter, omdat therapie 'niks voor hem is'. Even later presenteerde Royal Antwerp FC Overmars als nieuwe technische man.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!