Nieuws

Blind vreesde voor interlandcarrière: 'Dankbaar dat Koeman vertrouwen hield'

Blind vreesde voor interlandcarrière: 'Dankbaar dat Koeman vertrouwen hield'

15 november - 18:40

Daley Blind heeft in zijn periode bij Bayern München serieus gevreesd voor het einde van zijn interlandloopbaan. De ex-Ajacied is blij en dankbaar dat bondscoach Ronald Koeman vertrouwen in hem heeft gehouden.

In Duitsland kwam Blind tot weinig speelminuten en dus was hij geen zekerheid voor de Oranje-selectie. "In die tijd heb ik weleens gedacht: het zal toch niet zo zijn dat het op deze manier afloopt?", vertelt Blind in gesprek met Voetbal International. "Ik ben dankbaar dat de bondscoach vertrouwen in mij heeft gehouden. Op een gegeven moment kom je bij Oranje in een andere rol en daaraan moet je jezelf aanpassen."

"Dan pak je die rol op en probeer je er met je ervaring voor het team en de jonge jongens te zijn", vervolgt de 33-jarige verdediger van Girona. "Zoals Hartman bijvoorbeeld, die de vorige interlands linksback speelde. Want we zijn één team met één doel. Tegelijkertijd werk je keihard om jezelf weer in het elftal te knokken."

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!