Nieuws

Blind wil na spelersloopbaan absoluut terugkeren in Amsterdam: 'Ik houd van Ajax'

Blind wil na spelersloopbaan absoluut terugkeren in Amsterdam: 'Ik houd van Ajax'

15 november - 17:47

Daley Blind wil na zijn spelersloopbaan zijn trainersdiploma gaan halen. De verdediger van Girona ziet zichzelf dat het liefst doen bij zijn oude club Ajax, waar hij nog altijd hele warme gevoelens voor heeft.

Blind tekende na zijn vertrek uit Amsterdam een eenjarig contract bij Bayern München, waarna hij deze zomer het avontuur aan ging bij het Spaanse Girona. De ploeg staat momenteel bovenaan in La Liga en is daarmee de grote verrassing van Spanje. Blind heeft het er enorm naar zijn zin, maar is ook al bezig met het leven na Girona. "Ik wil mijn trainersdiploma gaan halen. Het lijkt me leuk na mijn carrière in de jeugdopleiding van Ajax mee te gaan lopen om te kijken hoe alles werkt", vertelt Blind tegenover Voetbal International.

"En dan zien we wel wat daaruit rolt", vervolgt de 33-jarige linkspoot. "Ik houd van Ajax. Dat is voor altijd mijn club. Dat de band met de mensen die er bij mijn vertrek zaten wat minder was, heeft voor mij niks met de club te maken. Het leven gaat door. Maar zover is het allemaal nog niet. Mijn vader heeft tot zijn 37ste gevoetbald en daar wil ik natuurlijk overheen."

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!