Nieuws

Oranje-doelman teleurgesteld na keuze van Koeman: 'Tuurlijk ben je teleurgesteld'

Oranje-doelman teleurgesteld na keuze van Koeman: 'Tuurlijk ben je teleurgesteld'

15 november - 16:59

Mark Flekken is er niet blij mee dat niet zijn naam maar die van Bart Verbruggen door Ronald Koeman werd genoemd als eerste doelman voor Oranje. De doelman van Brentford is er weer bij nadat hij de afgelopen interlandperiode aan zich voorbij moest laten gaan wegens ziekte.

Koeman was recht door zee op de eerste persconferentie van de week. De bondscoach onthulde dat niet Flekken of de teruggekeerde Justin Bijlow op doel gaat staan, maar Verbruggen. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld maar ik wil er zijn voor het team en dus moet je je eigen ego even aan de kant schuiven", begint Flekken in gesprek met 1Limburg.

Toch was er ook een mooi compliment voor Flekken. Koeman liet ook vallen dat hij 'eindelijk over de beste drie keepers kan beschikken', dat is voor de Nederlandse goalie een fijn gevoel. "Dat is mooi maar je moet het nooit voor lief nemen, je ziet hoe snel het kan gaan als je ziek wordt of een blessure oploopt. Ik moet gewoon zorgen dat ik fit blijf en in vorm", aldus Flekken, die op het EK 2024 in Duitsland hoopt.

Het Nederlands elftal kan deelname aan het EK zaterdag veiligstellen. De thuiswedstrijd tegen Ierland staat dan op het programma.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!