Nieuws

KNVB boekt ruime winst ondanks cyberaanval: prestatie mannen en vrouwen dragen bij

KNVB boekt ruime winst ondanks cyberaanval: prestatie mannen en vrouwen dragen bij

15 november - 15:46

De KNVB mag in totaal 6,3 miljoen euro winst bijschrijven over het jaar 2022/23. Dat meldt het Nederlandse voetbalorgaan woensdagmiddag op de website in de publicatie van de nieuwe jaarcijfers.

De KNVB maakt dus winst, maar de cijfers zijn wel een stukje lager dan die van afgelopen seizoen (acht miljoen euro winst). Dat komt onder andere door een cyberaanval op het hoofdkantoor, waardoor onvoorziene kosten werden gemaakt door het inhuren van experts. Ook zijn er rondom die cyberaanval 'incidentele kosten gemaakt voor tijdelijke uitwijkvoorzieningen en vervangingsinvesteringen', klinkt het.

De groene cijfers zijn toch iets waar de KNVB contente mee is. Het heeft er mede mee te maken dat alle duels weer volledig toegankelijk waren en dat is iets wat in de coronaperiode niet altijd zo was. Ook de teamprestaties van de mannen en vrouwen die beide tot de kwartfinale van het WK reikten én de organisatie van de Nations League en Champions League-finale voor vrouwen dragen bij aan de winst.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!