Nieuws

Gestopt met voetballen en in de problemen: oud-voetballer Club Brugge de cel in

Gestopt met voetballen en in de problemen: oud-voetballer Club Brugge de cel in

15 november - 14:30 Laatste update: 15:07

Bosko Balaban, een oud voetballer van Club Brugge, moet één jaar de cel in. De Kroaat betaalde zijn alimentatie niet en kwam daardoor in problemen met justitie. Ook hangt een voorwaardelijke straf van vier extra jaren hem boven het hoofd.

Tussen 2004 en 2007 scoorde Balaban aan de lopende band voor Club Brugge. Hij scoorde 58 doelpunten en kwam zelfs uit voor het Kroatische nationale elftal. Hij speelde 35 interlands en scoorde tien keer. Vanaf één januari zal hij toch de Kroatische gevangenis in moeten. Dit omwille van achterstallig onderhoudsgeld. In totaal intussen ongeveer 600 duizend Kroatische kuna of tachtig duizend euro.

In 2021 sprak het gerechtshof in Zagreb een effectieve celstraf van één jaar en vier jaar voorwaardelijk uit nadat Balaban toen zo’n veertig duizend euro niet had betaald. Zelf ging de spits toen in op het voorstel om de schulden binnen twee jaar af te betalen, maar die beloftes kwam hij niet na. De schulden liepen verder op en in juli werd bepaald dat hij ook echt de cel in moet.

Zelf vertelde de Kroaat dat hij gepensioneerd is en over een klein inkomen beschikt. In werkelijkheid was hij nog steeds actief als makelaar. Ook dook hij de laatste jaren op bij diverse topclubs uit de Belgische competitie. Dit verhaal werd door de rechtbank aan de kant geschoven en vanaf 1 januari 2024 moet hij gaan zitten. 

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!