Nieuws

'Nederlandse-spits kan terugkeren in Turkije met een pikante transfer'

'Nederlandse-spits kan terugkeren in Turkije met een pikante transfer'

15 november - 13:30

Wout Weghorst kan zomaar na de zomerse transferperiode weer in Turkije spelen. Volgens het Turkse Fanatik is Galatasaray geïnteresseerd in de Nederlandse spits. Het zou een pikante transfer zijn, want Weghorst speelde eerder voor aartsrivaal Besiktas.

De 31-jarige aanvaller speelt op dit moment bij Hoffenheim, maar staat officieel nog altijd onder contract bij Burnley. Nadat The Clarets degradeerden uit de Premier League koost Weghorst voor verschillende huuravonturen. Hij speelde voor Besiktas, Manchester United en uiteindelijk voor Hoffenheim. In totaal speelde hij slechts twintig wedstrijden voor zijn Engelse werkgever.

Volgens de Turkse krant wilt Galatasaray Burnley verlossen van de spits. Hij zou het niet naar zijn zin hebben in Duitsland en wilt weer op zoek naar een nieuw avontuur. Hij zou zeer positief staan ten opzichte van een terugkeer naar de Super League.

Dit seizoen kwam Weghorst negen keer in actie in de Bundesliga, ook speelde hij twee wedstrijden in de DFB Pokal. In totaal scoorde hij drie keer en gaf hij één assist. Fanatik verwacht dat Gala aan het einde van deze week officieel contact op zal nemen met Burnley.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!