Nieuws

'Ten Hag krijgt nieuwe directeur: Manchester United-CEO vertrekt na overname'

'Ten Hag krijgt nieuwe directeur: Manchester United-CEO vertrekt na overname'

15 november - 12:37

Manchester United gaat afscheid nemen van Richard Arnold, CEO van de Engelse club, zo weet Sky News woensdagmiddag te melden. Daarmee lijkt het eerste slachtoffer van de overname door Jim Ratcliffe bekend.

Ondanks dat de overname van 25 procent door Ratcliffe officieel wereldkundig is gemaakt, zou de zakenman al bezig zijn met een metamorfose van de club. Het Engelse medium weet nu te melden dat Manchester United deze woensdag nog bekend zal maken dat Arnold de club zou gaan verlaten. Het nieuws werd al razendsnel overgenomen door diverse internationale media. De 52-jarige CEO nam op 1 februari van vorig jaar nog het stokje over van de vertrokken Ed Woodward.

Nu weet The Athletic te melden dat Manchester United in Jean-Claude Blanc een geschikte opvolger hoopt te vinden. De Fransman was tussen 2006 en 2009 de CEO bij Juventus, waarna rollen als president en voorzitter werden vertolkt. In 2011 vertrok Blanc uit Turijn, voor een rol als marketingmanager bij Paris Saint-Germain tot december 2022. De zakenman ging vervolgens aan de slag als CEO van INEOS Sport.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!