Nieuws

Zien: UEFA introduceert bal met doellijntechnologie voor EK van 2024 in Duitsland

Zien: UEFA introduceert bal met doellijntechnologie voor EK van 2024 in Duitsland

15 november - 11:36

Tijdens het EK van 2024 in Duitsland wordt er gespeeld met voetballen die doellijntechnologie bevatten, zo blijkt na de onthulling van de bal die de naam Fussballliebe (voetballiefde) draagt. De bal werd woensdagochtend gepresenteerd bij het Olympisch Stadion in Berlijn.

Sponsor Adidas heeft uitgepakt met de bal. Zo beschikt het over zogeheten 'Connected Ball Technology', een vorm van doellijntechnologie waarmee de VAR informatie krijgt of een bal bij een doelpunt de doellijn daadwerkelijk volledig is gepasseerd. Zo wordt er tijdens het EK in Duitsland gewerkt met een nog secuurdere vorm van ondersteuning voor arbiters.

In een persbericht spreekt de UEFA zich verder uit over het ontwerp van de bal die 'de beweging vertegenwoordigt en de energie van het spel door middel van prominente zwarte vleugelvormen benadrukt met kleurrijke randen, rondingen en stippen'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!