Nieuws

Atlético Madrid-president: 'Club verliet Super League alleen uit angst voor UEFA'

Atlético Madrid-president: 'Club verliet Super League alleen uit angst voor UEFA'

15 november - 11:16

Atletico Madrid-president Enrique Cerezo heeft zich openhartig uitgelaten over het project rond de Super League. Cerezo meent dat zijn club het project alleen verliet uit angst voor straffen van de UEFA en nog altijd gelooft dat het goed is voor het voetbal in Spanje, waar de Engelsen volgens de president nu hebben gewonnen.

Samen met Arsenal, AC Milan, Chelsea, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham en landgenoten FC Barcelona en Real Madrid, behoorde Atlético tot de grondleggers van de Super League. De omstreden plannen vielen al snel uit een, waar alleen de overige clubs uit Spanje nog altijd geloof hebben in het project.

Toch denkt ook Cerezo nog altijd dat het project goed zal zijn voor het Spaanse voetbal. Zo blijkt uit zijn gesprek met Onda Cero. "Omdat er geen Super League is, hebben de Engelsen gewonnen. De Financial Fair Play is niet geregeld en dat is in hun voordeel. Het bewijs is dat ze alle beste spelers hebben meegenomen", meent de president, die een boekje doet over het uitstappen van zijn club. "Atletico vertrok omdat we niet wilden dat de UEFA ons sancties oplegde. En zonder de Engelse teams was er geen manier om door te gaan."

In december zal het Europese Hof van Justitie zich wederom buigen over de Super League, waar men meent dat de FIFA en UEFA het project ten onrechte blokkeren.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!