Transfernieuws

'Feyenoord was ook in de markt voor Lang en Pepi, risico te groot'

'Feyenoord was ook in de markt voor Lang en Pepi, risico te groot'

15 november - 07:58

Feyenoord is de huidige landskampioen en maakt indruk in de Champions League, maar het verschil met bijvoorbeeld PSV in de begroting is nog steeds merkbaar. De Rotterdammers zijn niet in staat om 'verschilmakers' in huis te halen, concludeert Voetbal International.

VI vergelijkt Feyenoord in een analyse met PSV. De Eindhovenaren waren deze zomer in staat om Hirving Lozano en Noa Lang naar het Philips Stadion te halen voor ongeveer 27 miljoen euro, terwijl ook Ricardo Pepi voor elf miljoen werd aangetrokken. De grootste aankoop in Rotterdam was Ayase Ueda voor om en nabij de negen miljoen euro. Feyenoord spendeerde in totaal 36,5 miljoen euro. Iets meer dan de Rotterdammers ontvingen.

Aan Arne Slot de taak om zijn spelers beter te maken. "Ik vind dat geen schande, zo is het beleid van Feyenoord ook. We moeten ons eigen budget creëren door ervoor te zorgen dat spelers beter worden en ze te verkopen met winst", liet Slot eerder weten na de Champions League-wedstrijd bij SS Lazio.

Om de laatste stap te zetten, heeft Feyenoord 'verschilmakers' nodig, weet Slot. 'Tegelijk beseft hij dat dit heel lastig blijft, budgettair gezien. Feyenoord was ook in de markt voor Lang en Pepi en had ook twaalf miljoen kunnen betalen, maar dan was de club in de problemen gekomen met het salaris. De inkomsten uit transfers zorgen voor eigen vermogen, maar het salarisbudget groeit nauwelijks mee. En dat terwijl de club juist op het punt is gekomen dat het nu wel nodig is, wil Feyenoord écht de volgende stap kunnen zetten', klinkt het.

Slot benadrukte eerder dat Feyenoord in korte tijd heel snel gegroeid is als team. 'Daarmee bedoelt hij te zeggen té snel voor wat Feyenoord financieel aankan', klinkt het. 'Al het werk op 1908 heeft ervoor gezorgd dat de lat sportief intussen zó hoog ligt, dat de rest van de club er bijna niet meer bij kan. Zolang Feyenoord op de transfermarkt gedwongen is te blijven vissen in de vijver waarin het nu al een paar jaar zijn hengel uitgooit, zal het onder Arme Slot altijd goed, aantrekkelijk en aanvallend blijven voetballen, maar ieder jaar tegen avonden blijven aanlopen zoals in Rome en Madrid.'

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!