Nieuws

Nijhuis hard aangepakt na optreden tegen Ajax: 'Gedronken die avond ervoor?'

Nijhuis hard aangepakt na optreden tegen Ajax: 'Gedronken die avond ervoor?'

14 november - 23:07
2

Te gast bij Vandaag Inside is Bas Nijhuis hard aangepakt door presentator Wilfred Genee, na zijn spraakmakende optreden als scheidsrechter van de wedstrijd tussen Almere City en Ajax. Op ludieke wijze werd Nijhuis aangekondigd in het praatprogramma.

"Hey voormalig topscheidsrechter, goed dat je er bent", klonk de aankondiging van Genee, doelend op de eerdere opmerkingen van Mike Verweij over dat Nijhuis moet stoppen als arbiter. Zelf kon Nijhuis er niet echt om lachen. "Voormalig topscheidsrechter ook echt. Het is ongelooflijk, wat is dit nu", vroeg de arbiter zich af. Bij het ene grapje bleef het niet, want Genee bleef vuren op zijn gast. "Had jij gedronken die avond ervoor? Jij hebt in het eerste kwartier, van de zevende tot vijftiende minuut, vier gele kaarten gegeven. Dat zijn twee meer dan in je hele carrière en uiteindelijk heb je acht gele kaarten uitgedeeld", aldus Genee.

Met name een beslissing om Ajax geen strafschop te geven na een vermeende overtreding op Kenneth Taylor leverde veel kritiek voor Nijhuis op. Echter blijft de arbiter er bij dat hij de juiste beslissing heeft genomen. René van der Gijp is van mening dat Nijhuis terecht niet naar de stip wees. Volgens de analist zijn het gevalletjes van 'als hij ‘m geeft dan zeg je; ja joh prima en geeft ie ‘m niet, dan kan het ook'. "Het is een schermutseling. Die jongen van Ajax ziet, hoort of voelt hem aankomen. Het is niet zo dat hij recht loopt. Als hij recht zou lopen en je geeft hem een duw, dan valt hij waarschijnlijk niet", stelt Van der Gijp.

Na een kntosgekke middag in Flevoland eindigde de wedstrijd tussen Almere City en Ajax uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel en zo liepen de Amsterdammers wederom averij op.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

(edited)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!