Nieuws

'Het was een extra grote droom die uitkwam, als jongen uit Rotterdam-Zuid'

'Het was een extra grote droom die uitkwam, als jongen uit Rotterdam-Zuid'

14 november - 21:25

Lutsharel Geertruida kreeg in gesprek met Helden diverse stellingen over zijn tijd bij Feyenoord voorgeschoteld. De geboren Rotterdammer ziet dat zijn status als 'jongen uit Zuid' het goed doet bij zijn aanhang.

Geertruida noemt het vorige seizoen het mooiste uit zijn leven. "Absoluut. We zijn kampioen geworden en ik heb mijn debuut gemaakt voor het Nederlands Elftal", klinkt het. De verdediger had met zijn doelpunt in De Klassieker van maart een grote bijdrage in het kampioenschap, door met een kopbal in de 86e minuut de overwinning over de streep te trekken. "Er was een hoekschop, ik zag de bal op me afkomen en wist meteen hoe laat het was. Het was een mooi moment. Ik denk er niet meer zo vaak aan terug hoor. Het is al langer dan een half jaar geleden. Ik sta daar nu niet meer bij stil."

Dankzij het doelpunt won Feyenoord met 3-2 en werd het gat met de aartsrivaal zes punten. "Achteraf bleek het een heel grote overwinning", weet Geertruida, die meent dat selectie toen wist dat die voorsprong niet meer uit handen werd gegeven. En zo geschiedde, Feyenoord kroonde zich tot landskampioen van Nederland. Tijdens de laatste titel, in 2017, was Geertruida er als supporter bij. "Dat was bizar en gek om mee te maken. Voor mij was het een extra grote droom die uitkwam, als jongen uit Rotterdam-Zuid", meent de verdediger.

Als geboren Rotterdammer kwam Geertruida via de jeugdopleidingen van Spartaan ’20 en Sparta in 2012 uiteindelijk bij Feyenoord terecht. In De Kuip omarmen ze 'de jongen uit Zuid' massaal. "De fans vinden het mooi dat ik uit Zuid kom. Ik heb er ook een heel fijne jeugd gehad, was vaak buiten op straat met vrienden", legt de verdediger uit, die altijd als wist dat hij ooit het shirt van Feyenoord zou dragen. "Waar bij mij die liefde voor Feyenoord vandaan kwam? Gewoon, van de buurt en het pleintje."

Inmiddels staat de teller van Geertruida op 168 wedstrijden voor het eerste van Feyenoord, waarmee hij naast de eerdergenoemde landstitel in 2018 de KNVB Beker en een jaar later de Johan Cruijff Schaal veroverde. 

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

(edited)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!