Nieuws

Update: El Ghazi en Mainz begin december tegenover elkaar in de rechtbank

Update: El Ghazi en Mainz begin december tegenover elkaar in de rechtbank

14 november - 18:19 Laatste update: 15 november - 17:34
2

Anwar El Ghazi spant een rechtszaak aan tegen FSV Mainz 05, meldt BILD. De aanvaller werd door de Duitse club ontslagen naar aanleiding van de pro-Palestijnse posts en het daarna weigeren van het maken van excuses voor zijn acties.

Kort na het oplaaien van de Israëlisch-Palestijnse oorlog plaatse El Ghazi een aantal pro-Palestina-posts waarna hij door Mainz werd geschorst. De club nam de Nederlander weer in genade aan en maakte namens hem excuses, maar daar stond de speler zelf niet achter. Een verscheurd contract was het gevolg en daar wil El Ghazi nu op juridisch vlak tegenin gaan.

Volgens het Duitse medium sleept El Ghazi zijn voormalig werkgever Mainz nu voor de rechter. De rechtszaak zal naar verwachting nog in 2023 plaatsvinden, op zijn vroegst in begin december. De voormalig speler van Ajax en PSV wordt bijgestaan door de arbeids- en sportadvocaat Alexander Bergweiler, die al eerder openlijk in de bres sprong voor El Ghazi.

Het contract van El Ghazi liep nog tot de zomer van 2025. Een reactie van Mainz is nog niet naar buiten gekomen.

Update: El Ghazi en Mainz staan op 6 december tegenover elkaar in de rechtbank. De ex-speler van onder meer PSV en Ajax werd ontslagen na een aantal pro-Palestijnse posts op social media. El Ghazi is het niet eens met zijn ontslag en gaat het dan ook aanvechten in de rechtbank.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!