Nieuws

Schokkend onderzoek: 'levensgevaarlijke situatie' bij laatste Feyenoord - Ajax

Schokkend onderzoek: 'levensgevaarlijke situatie' bij laatste Feyenoord - Ajax

14 november - 16:51 Laatste update: 16:52
1

Het is een wonder dat de Klassieker in de halve finale van de beker tussen Feyenoord en Ajax van april dit jaar niet uitgelopen is in een grote ramp, zo meldt de NOS. Het aantal fakkels in combinatie met een groot spandoek en overvolle tribunes hadden veel schade aan kunnen richten.

Op 5 april stond de wedstrijd, die later bekend zou staan om het aansteker-incident met Davy Klaassen, tussen Feyenoord en Ajax op het programma. Op het begin van dit duel was een grote, zwarte vuurwerkzee te zien en dat had heel fout af kunnen lopen.

Het Auditteam Voetbal en Veiligheid (AVV) deed onderzoek naar de situatie. "De kans dat door fakkels of afgeschoten projectielen de vlag in brand had kunnen vliegen en dat in de brand en rook mensen in paniek waren geraakt, mensen brandwonden hadden opgelopen en dat mensen verdrukt zouden worden, is te groot om er niets tegen te doen en daarom moet daartegen worden opgetreden", klinkt het.

De onderzoekers zijn in principe wel te spreken over de manier waarop de Rotterdammers verdachten aanpakken. 'Dat gebeurt snel en efficiënt, maar het lukt lang niet om alle overtreders te pakken', klinkt het. Toch worden niet alle verdachten gepakt, wat volgens het AVV komt doordat stewards niemand aanspreken op het onwenselijke gedrag. Feyenoord heeft nog niet gereageerd op de resultaten van het onderzoek.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!