Nieuws

Gullit springt in de bres voor bekritiseerde Ajacied: 'Niemand leert het hem'

Gullit springt in de bres voor bekritiseerde Ajacied: 'Niemand leert het hem'

13 november - 22:11

Ruud Gullit spring in de bres voor Brian Brobbey. De bekritiseerde Ajax-spits krijgt volgens de oud-voetballer niet genoeg hulp vanuit zijn club.

Brobbey krijgt de laatste weken veel kritiek, omdat hij te weinig kansen afmaakt. "Ik ken Brobbey vanaf de jeugd", steekt Gullit van wal bij Rondo. "Hij heeft met mijn zoon gespeeld. Brobbey is altijd groot en sterk geweest. Als je twaalf bent win je alles, maar als je twintig bent, ga je met mannen spelen die net zo sterk zijn als jou. Brobbey begint zelf met worstelen en dan gaat de verdediger meedoen met worstelen. Dat lok je uit en dan moet je niet boos worden"

Volgens Gullit kan Brobbey met de juiste begeleiding heel ver komen. "Als je schuin gaat staan, hoef je niet te worstelen. Dan kan je de tegenstander van je afhouden, dan kan je draaien... Hij kan het best wel, alleen ik denk dat niemand het hem leert", aldus Gullit.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!