Nieuws

Van Ginkel en Vitesse niet akkoord met fikse schorsing na ongelukkige overtreding

Van Ginkel en Vitesse niet akkoord met fikse schorsing na ongelukkige overtreding

13 november - 20:52

Vitesse gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel voor Marco van Ginkel. De aanvoerder van de Arnhemmers kreeg in het duel met sc Heerenveen rood en hoorde vervolgens een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Van Ginkel ging tegen Heerenveen op de kuit van Oliver Braude staan en kreeg direct rood. De ongelukkige overtreding van de middenvelder bleek een grote klap voor Vitesse, dat uiteindelijk met 1-3 verloor en na het duel hoofdtrainer Philip Cocu zag opstappen. De rode prent levert Van Ginkel een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk op, maar daar zijn Vitesse en Van Ginkel het niet mee eens.

De club laat dat weten op de clubkanalen. De zitting zal komende week volgen, waarna zal blijken of de schorsing blijft staan. Voor Vitesse is het te hopen dat de straf lager uitvalt. De Arnhemmers staan namelijk onderaan in de Eredivisie en Van Ginkel is, met vier doelpunten, één van de weinige lichtpuntjes in het elftal. 

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!