Nieuws

Ajax-verdediger blikt terug op Klassieker: Misschien mentaal niet klaar voor

Ajax-verdediger blikt terug op Klassieker: "Misschien mentaal niet klaar voor"

13 november - 18:00 Laatste update: 18:01

Anton Gaaei is blij met John van 't Schip als trainer. De rechtervleugelverdediger ziet dat Ajax stappen aan het maken is. Ook blikt hij terug op de wedstrijd tegen Feyenoord.

Gaaei was in het begin van het seizoen vaak de schlemiel aan Amsterdamse zijde. In De Klassieker ging hij twee keer in de fout, waar direct een tegengoal uit kwam. "Misschien was ik er mentaal nog niet helemaal klaar voor", zegt Gaaei tegenover het Deense Tipsbladet. "Ik heb er alles aan gedaan om dat wel te zijn, maar we zaten in een moeilijke situatie, hoewel dat geen excuus was." 
 
Ajax won onder leiding van Van 't Schip de eerste twee wedstrijden tegen FC Volendam (2-0) en sc Heerenveen (4-1). Tegen Almere City kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 2-2 gelijkspel. "Ik hoop dat we nu op de goede weg zijn. De nieuwe trainer heeft goede tactieken en praat veel met spelers", aldus Gaaei.  
 
Gaaei kwam afgelopen zomer over van het Deense Viborg FF. Sindsdien heeft hij niet altijd een basisplaats gehad. "Het is goed om meer speeltijd te krijgen. Natuurlijk zijn er nog steeds dingen waar ik soms moeite mee heb, maar al met al maakt de speeltijd je beter." Gaaei kwam twaalf wedstrijden in actie voor Ajax, daarin maakte hij geen doelpunt en gaf hij nog geen assist.  

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!