Nieuws

Wat is de marktwaarde van Oranje-nieuwkomer Jorrel Hato?

Wat is de marktwaarde van Oranje-nieuwkomer Jorrel Hato?

13 november - 16:45 Laatste update: 16:59

Hij is de benjamin van het huidige Oranje. Ajax-verdediger Jorrel Hato (17) maakt een stormachtige ontwikkeling door en werd door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Hoe veel geld is hij eigenlijk waard? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Jorrel Hato is geboren op 7 maart 2006 in Rotterdam, maar is sinds hij twaalf was al speler van de Ajax-jeugd. Op 11 januari 2023 mocht hij zijn officiële debuut maken voor Ajax 1, toen hij als zestienjarige mocht invallen in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. Sindsdien is het snel gegaan met de centrale verdediger. Tot op de dag van vandaag speelde hij namelijk al 32 wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht. Tegen Almere City droeg hij op 12 november zelfs even de aanvoerdersband.

Prestaties die ook Koeman en zijn staf niet onopgemerkt voorbij zijn gegaan. Hato speelde nog maar vier interlands voor Jong Oranje, maar mag al gaan denken aan zijn debuut voor het échte Nederlands elftal. Bij afwezigheid van onder meer Nathan Aké, Sven Botman en Micky van de Ven mag de zeventienjarige dromen van een debuut in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland of Gibraltar. Wanneer dat gebeurt, kan hij de op vier na jongste Oranje-debutant worden.

Wat is de marktwaarde van Jorrel Hato?

Terugkomend op de hoofdvraag van dit artikel weten we dat Jorrel Hato volgens Transfermarkt een marktwaarde van tien miljoen euro vertegenwoordigt. Zijn contract bij Ajax loopt nog tot medio 2025.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!