Nieuws

AS Roma trekt zich terug uit openingswedstrijd: Barça laat het er niet bij zitten

AS Roma trekt zich terug uit openingswedstrijd: Barça laat het er niet bij zitten

27-06-2022 21:21 Laatste update: 21:20

Barcelona heeft het gemunt op AS Roma. De Italianen zouden deelnemen aan de Joan Gamper Trophy - het jaarlijkse toernooi in de voorbereiding van de Catalanen – maar hebben afgezegd. Dat gaat Barça niet in de koude kleren zitten en dus wordt er actie ondernomen tegen de Romeinen, meldt Voetbal International.

Sinds 1966 wordt de strijd op de Joan Gamper Trophy afgewerkt. Die wedstrijd zou deze zomer op 6 augustus plaatsvinden, maar die zal niet worden gespeeld tussen Barcelona en Roma. De Italianen hebben hun voorbereiding omgegooid en daar paste de wedstrijd tegen de Spanjaarden niet in. 'Om onze hoofddoelstelling van de best mogelijke voorbereiding te garanderen.' In de overeenkomst was opgenomen dat zowel de mannen als de vrouwen het tegen elkaar op zouden nemen.

Daar is Barcelona niet van gediend, zo valt te lezen in het statement van de Catalanen. 'AS Roma heeft eenzijdig en zonder opgaaf van reden besloten om het door beide partijen ondertekende contract te beëindigen. De juridische afdeling van de club bestudeert de juiste acties om van het Italiaanse team de schade te claimen die de onverwachte en ongerechtvaardigde beslissing kan veroorzaken voor Barcelona en zijn fans.'

De vorige editie van de openingswedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor Barcelona, tegen Juventus. In dat duel scoorde Memphis Depay al na drie minuten de openingstreffer in zijn eerste wedstrijd in Camp Nou. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!