Nieuws

Stekelenburg ziet andere keeper dan Bijlow op doel voor EK: 'Geen onzekerheid'

Stekelenburg ziet andere keeper dan Bijlow op doel voor EK: 'Geen onzekerheid'

13 november - 13:30
1

Volgens Jeroen Stekelenburg keept Bart Verbruggen alle komende wedstrijden van het Nederlands elftal. De keeper van zou daarmee Justin Bijlow voorbij gestreeft zijn. Vooral fitheid zou daarin een grote rol spelen.

"Ik heb het gevoel dat Koeman voor Bart Verbruggen blijft gaan", zei Stekelenburg in Studio Voetbal. "De bondscoach heeft wel eens op een persconferentie gezegd dat het heel vervelend is dat Justin Bijlow zo vaak geblesseerd is, want als je voor hem kiest moet hij eerst een jaar fit zijn. Die onzekerheid en dat gewissel in het doel, daar is Koeman helemaal klaar mee. Dat merk je aan alles."

De jonge Verbruggen maakte dit seizoen indruk en is ook nog altijd maar 21 jaar oud. "Verbruggen heeft het gewoon goed gedaan de vorige interlandperiode. In potentie zien ze bij Oranje dan ook heel veel in hem. Hij is de jongste debutant in vijftig jaar."

Volgens de journalist is het ook duidelijk wie er meegaat als derde keeper. Dat zal Mark Flekken zijn. "Het is heel duidelijk dat ze met deze jongens daar naartoe hebben gewerkt." Of Stekelenburg gelijk heeft zal te zien zijn voor het duel met Ierland. Op zaterdagavond begint de bal om 20.45 uur te rollen in de Johan Cruijff Arena.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zaterdag 18 november 2023
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Di Bello