Nieuws

Real Madrid weet prijs voor opvolger Ancelotti: 'Vijftien tot achttien miljoen'

Real Madrid weet prijs voor opvolger Ancelotti: 'Vijftien tot achttien miljoen'

13 november - 12:30

Real Madrid weet de prijs voor Xavi Alonso. Los Blancos zien de oud-speler als ideale opvolger van Carlo Ancelotti, maar het zal niet goedkoop zijn. Naar verwachting vertrekt de huidige coach aan het eind van zijn contract naar het Braziliaanse nationale elftal.

De Spaanse hoofdtrainer van Bayer Leverküsen mag voor 'vijftien tot achttien miljoen euro vertrekken' bij de Duitse club, zo meldt de Süddeutsche Zeitung. Dit bedrag is gehangen aan een speciale clausule in het contract van Alonso. Als een van zijn oude clubs, Liverpool, Real Madrid of Bayern München zich zouden melden voor de trainer dan zou dat bedrag genoeg zijn om hem los te weken. 

Die Werkself staat bovenaan in de Duitse Bundesliga. Er werd nog geen wedstrijd verloren en van de elf wedstrijden werd tien keer drie punten gepakt. Daarmee is het verschil naar Die Recordmeister twee punten. Ook in de andere competities werd er nog niet verloren door Alonso en zijn manschappen.

Real Madrid is op zoek naar een opvolger van Carlo Ancelotti. De 64-jarige Italiaan staat sinds 2021 aan het roer, maar zijn contract komt in de zomer van 2024 tot een einde. De wens van Ancelotti is ook al duidelijk. Hij zou graag de bondscoach willen worden van het Braziliaanse nationale elftal. Eerst moet het huidige seizoen nog uitgespeeld worden en daarin staat Los Blancos op een tweede plaats na dertien wedstrijden. Twee punten achter Girona.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!