Nieuws

Feyenoorder getipt voor Oranje: Het is een modernere versie van De Roon

Feyenoorder getipt voor Oranje: "Het is een modernere versie van De Roon"

13 november - 07:29

Quinten Timber zou niet misstaan in Oranje, is de mening van Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk. De middenvelder was zondag goed voor de enige treffer in het duel tussen Feyenoord en AZ en maakt de laatste maanden grote stappen, aldus de analisten. 

Tijdens de uitzending van Studio Voetbal wordt de vorm van Timber besproken. Afellay is onder de indruk van de middenvelder. "Wat hij heel goed doet, is zijn kracht optimaal benutten. Voorheen liep hij zich vast en gebruikte hij zijn lichaam verkeerd. Nu heeft hij het moment iedere keer goed om de actie in te zetten. Hij heeft een gigantisch loopvermogen, een goed schot ook... dat zag je ook bij die goal."

Van Hooijdonk sluit zich aan bij Afellay. "Ik heb hem altijd zijn rendement verweten: hij moest meer doelpunten maken en assists geven. Vandaag (zondag, red.) was hij veruit de beste man van het veld, en dat wordt gekoppeld aan de winnende goal en een paar hele goede acties. Als dat structureel blijft, zou ik geen reden zien hem niet te selecteren. Marten de Roon zit er ook nog steeds bij, en dit zijn toch modernere varianten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!