Nieuws

Mister NAC over nieuwe functie: 'Ga de jonge spelers bijstaan met raad en daad'

Mister NAC over nieuwe functie: 'Ga de jonge spelers bijstaan met raad en daad'

27-06-2022 19:14

Ton Lokhoff stond maandagochtend samen met de nieuwe trainer Robert Molenaar op het trainingsveld voor de eerste training van het nieuwe seizoen. In gesprek met Omroep Brabant vertelde mister NAC over zijn nieuwe functie in Breda.

Lokhoff keert na één jaar terug bij De Parel van het Zuiden. In Breda gaat het clubicoon aan de slag als assistent van Molenaar. "Ik vind het heerlijk om met hongerige jongens op het veld te staan. Ik ga de jonge spelers bijstaan met raad en daad. Maar de functie is heel breed", benadrukt Lokhoff in gesprek met Omroep Brabant. "Ik ga ook de scouting ondersteunen en kijken hoe de jeugd nog beter kan doorstromen naar het eerste elftal. Ik ga dat niet alleen doen. We gaan veel samenwerken binnen de verschillende geledingen van de club. Ik kijk niet naar functies en namen. We gaan het samen doen."

Mister NAC hoopt op korte termijn nieuwe versterkingen te verwelkomen. "De club zit nog in het overnameproces. Het liefst wil je zo snel mogelijk kwaliteit toevoegen aan de selectie. Maar ik heb er voor nu geen invloed op. Iedereen doet zijn best", zegt Lokhoff, die hoopt dat NAC de nacompetitie weet te halen. "NAC moet beseffen dat ze NAC zijn. Daarmee bedoel ik dat de verwachtingen hier altijd hoog zijn. Er zitten hier niet voor niks zoveel supporters op de tribune. Zij willen een klinkende munt zien. Dat lijkt voor nu nog een brug te ver. Maar we willen elke wedstrijd winnen, met een herkenbare speelwijze."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!