Transfernieuws

Saddiki en Teixeira verlaten Nederland voor lucratief avontuur in Qatar

Saddiki en Teixeira verlaten Nederland voor lucratief avontuur in Qatar

27-06-2022 18:49 Laatste update: 18:57

Dries Saddiki (Willem II) en Joao Teixeira (Feyenoord) hebben een nieuwe werkgever gevonden. De twee Eredivisie-spelers worden teamgenoten bij Umm Salal SC, de nummer zeven van Qatar van afgelopen seizoen.

Dat maakt Umm Salal maandagmiddag bekend. Saddiki maakte in 2018 de overstap van Fortuna Sittard naar Willem II. Hij groeide in Tilburg uit een gewaardeerde kracht. Na de recente degradatie was het voor de Tricolores onmogelijk om de 25-jarige middenvelder nog een seizoen aan zich te binden. "Ik kwam hier in 2018 als jongeman terecht. Vier jaar later trek ik als een volwassen persoon en trotse Willem II'er de deur achter me dicht", zegt Saddiki op de clubsite.

"Dat doe ik met een brok in mijn keel, want ik heb zoveel te danken aan mijn teamgenoten, stafleden, mensen binnen de club en natuurlijk de fantastische supporters", vervolgt hij. Saddiki hoopt dat Willem II snel terugkeert op het hoogste niveau. "Alle mensen wens ik op persoonlijk en sportief gebied het beste toe, met natuurlijk een terugkeer van de club in de Eredivisie als het grote doel voor komend seizoen."

Teixeira werd in 2020 als grote aanwinst naar Rotterdam gehaald, maar wist zich nooit in de basis te knokken bij Feyenoord. De 29-jarige middenvelder zag geen kans op speelminuten in De Kuip, waardoor hij heeft besloten om de Stadionclub transfervrij te verlaten. Naast Teixeira en Saddiki, wordt ook Jonathan Kodija gepresenteerd bij Umm Salal. De 27-voudig international van Kameroen speelt al enkele seizoenen in Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!