Nieuws

Waar worden de oefenwedstrijden van Ajax uitgezonden en wie zijn de tegenstanders?

Waar worden de oefenwedstrijden van Ajax uitgezonden en wie zijn de tegenstanders?

26-07-2022 15:30 Laatste update: 30-07-2022 08:06

Afgelopen vrijdag werkte Ajax de eerste training van het seizoen 2022/2023 af. Voor het eerst stond de nieuwe trainer Alfred Schreuder voor de groep, gecomplementeerd door Michael Reiziger, Richard Witschge en Mathhias Kaltenbach. In sneltreinvaart wordt er toegewerkt naar de eerste oefenwedstrijden van het seizoen. Wanneer werkt Ajax deze oefenpartijen eigenlijk allemaal af en waar worden deze uitgezonden? VoetbalNieuws brengt het voor je in kaart.

De Lutte: het eerste trainingskamp van Ajax in de voorbereiding

De eerste oefenwedstrijd van Ajax staat alweer snel op de planning. De Amsterdammers nemen het op 28 juni op tegen het Duitse SV Meppen, dat zijn wedstrijden in de 3. Bundesliga speelt. De twee ploegen trappen om 18.00 af op het sportcomplex van Quick’ 20 in Oldenzaal, tijdens het trainingskamp in De Lutte, waar de Amsterdammers tot en met 3 juli verblijven.

Op zaterdag 2 juli staat de tweede oefenwedstrijd gepland, tegen SC Paderborn. De Duitse clubs speelt een niveau hoger dan SV Meppen, in de 2. Bundesliga. De aanvangstijd voor deze pot staat op 13.00, wederom op het complex van Quick ’20 in Oldenzaal.

Schreuder last drie extra oefenwedstrijden in

Op vrijdag 1 juli werd bekendgemaakt dat Ajax drie extra oefenwedstrijden gaat spelen. Op zaterdag 9 juli wacht een pot tegen het Kroatische NK Lokomotiva Zagreb. Zes dagen later, op vrijdag 15 juli staat het Belgische KAS Eupen op het programma en ten slotte wordt er nog op dinsdag 26 juli geoefend tegen Shakthar Donetsk uit Oekraïne. Laatsgenoemde wedstrijd staat is een benefietwedstrijd, die in het teken staat van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. De opbrengsten van de wedstrijd tussen Ajax en Shakhtar komen geheel ten goede aan Oekraïnse vluchtelingen en hulpprojecten in Oekraïne, zo maakt de Johan Cruijff Arena vrijdag bekend.

Twee mooie affiches tijdens het trainingskamp in Oostenrijk

Tussen de wedstrijd tegen Paderborn en de daaropvolgende wedstrijd tegen Red Bull Salzburg zitten twee weken. Ajax is op dat moment opnieuw op trainingskamp, in Bramberg am Wildkogel dat gelegen is in Oostenrijk. De Oostenrijkse kampioen is de tegenstander op 19 juli om 18.30 in de Saalfelden ArenA.

De laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding wordt op hetzelfde trainingskamp gespeeld. Niemand minder dan Eintracht Frankfurt - de Europa League-winnaar van het afgelopen seizoen – is de laatste testkees voor de ploeg van Alfred Schreuder. De wedstrijd wordt afgewerkt in Stadion Grödig, om 15.00.

De oefenwedstrijden van Ajax

Ajax - SV Meppen (28 juni, 18.00)
Ajax - SC Paderborn 07 (2 juli, 13.00)
Ajax - NK Lokomotiva Zagreb (9 juli, 14.00)
Ajax - KAS Eupen (15 juli, 15.30)
Red Bull Salzburg - Ajax (19 juli, 18.30)
Eintracht Frankfurt - Ajax (23 juli, 15.00)
Ajax - Shakthar Donetsk (26 juli, 20.00)

Waar worden de wedstrijden van Ajax uitgezonden?

De wedstrijd tussen Ajax en Shakhtar Donetsk wordt dinsdag 26 juli live uitgezonden op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select. De uitzending begint om 19.45, de aftrap is een kwartier later. 

Voor de meest actuele informatie over waar wedstrijden van Ajax worden uitgezonden kan je terecht op de tv-gids van voetbalvandaag.nl. In deze tv-gids kan je precies terugvinden, op welke zender Ajax wordt uitgezonden en vanaf hoe laat het begint. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!