Transfernieuws

Nice heeft geen geduld omtrent ontwikkelingen bij PSG en presenteert Favre

Nice heeft geen geduld omtrent ontwikkelingen bij PSG en presenteert Favre

27-06-2022 15:29 Laatste update: 15:32

OGC Nice heeft Lucien Favre aangesteld als nieuwe trainer. Daarmee heeft het niet gewacht op een vertrek van Christophe Galtier, die de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain lijkt te worden.

Na één jaar bij Nice is het dan al gedaan voor Galtier. De Fransman kwam na zijn triomfantelijke seizoen met Lille OSC over naar de Zuid-Franse club. Eerder deze maand kwamen de eerste geluiden al naar buiten dat PSG ver wil gaan voor de diensten van de trainer. De Parijzenaren zijn bereid om tien miljoen euro af te tikken voor de diensten van Galtier. Toch zal PSG het nog eens moeten worden met de vertrekwensen van de nog zittende Mauricio Pochettino.

Dat heeft Nice niet doen aarzelen om Favre alvast te presenteren. De 64-jarige Zwitser begint aan zijn tweede periode bij de club. Tussen 2016 en 2018 was hij al werkzaam bij Nice, waarna hij een transfer naar Borussia Dortmund verdiende. Daar werd eind 2020 ontslagen en sindsdien zit hij zonder club. Met Nice speelde Favre nog tegen Ajax (voorronde Champions League) en Vitesse (Europa League).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!