Reactie

Danilo vroeg advies aan Berghuis over pikante move: 'Hebben een beetje gesproken'

Danilo vroeg advies aan Berghuis over pikante move: 'Hebben een beetje gesproken'

27-06-2022 14:38 Laatste update: 14:41

Danilo Pereira is maandag met Feyenoord begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Braziliaanse aanvaller was aanwezig bij de eerste persconferentie. Daar werd hem gevraagd naar de reacties die hij heeft gekregen op de pikante overstap van Ajax naar Rotterdam.

Die reacties vielen alles mee volgens Danilo. “Ze begrepen me wel. Ik moest denken aan mijn toekomst en voor mijn kans gaan om meer minuten te maken”, klonk het. De Braziliaan had ook een onderonsje met Steven Berghuis, die afgelopen seizoen de omgekeerde route bewandelde. “We hebben een beetje gesproken. Hij sprak alleen maar positief over Feyenoord en wenste me veel succes.”

Naast Danilo is Feyenoord ook bezig met het aantrekken van een tweede spits. De naam van Wilfried Gnonto wordt nadrukkelijk genoemd. Of Danilo als eerste spits is gehaald? “Ik verwacht het niet, je moet zelf laten zien dat je de beste bent voor die positie”, aldus de Braziliaan, die de terechte vervolgvraag krijgt waarom hij dit niet verwacht. “Natuurlijk heb ik die ambitie, maar ik moet eerst op mijn plaats zitten. De coach beslist uiteindelijk.”

Danilo kwam afgelopen seizoen dertien keer in actie in de hoofdmacht van Ajax, waarvan twaalf keer als invaller. Daarin wist hij twee keer tot scoren te komen. In de KNVB-beker ging het hem een stuk meer voor de wind. Hij werd topscoorder van het toernooi met zes doelpunten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!