Transfernieuws

Henk Fraser tevreden gestemd: Redan komt over van Hertha en versterkt Utrecht

Henk Fraser tevreden gestemd: Redan komt over van Hertha en versterkt Utrecht

27 juni - 12:37
0

Daishawn Redan mag zich officieel speler van FC Utrecht noemen. De 21-jarige spits gaat op huurbasis aan de slag bij de Domstedelingen, maar die hebben ook een optie tot koop weten te bedingen bij Hertha BSC

Met dat nieuws komt Utrecht maandag naar buiten. Het aantrekken van Redan stond hoog op het lijstje van de nieuwe trainer Henk Fraser, die om aanvallende impulsen heeft gevraagd. Naast de voormalig spits van PEC Zwolle staan ook Bas Dost en Nordin Amrabat op de lijst. Zij moeten gaan concurreren met Mimoun Mahi en Anastasios Douvikas. Henk Veerman lijkt uit te mogen kijken naar een andere club.

Technisch directeur Jordy Zuidam is in zijn nopjes met de transfer. "Daishawn is een snelle speler die op meerdere posities in de voorste linie uit de voeten kan. Hij speelt met veel dynamiek en heeft diepte in zijn spel. Hij is niet de grootste, maar heeft wel power en duelkracht. Hij heeft bovendien laten zien dat hij vaak in scoringspositie komt en dat hij goed is in het verzilveren van kansen. Daishawn is, net zoals wij, ambitieus. Hij is gretig en wil echt graag voor FC Utrecht spelen."

Redan verliet als jonge jongen de jeugdopleiding van Ajax, om zijn geluk bij Chelsea te beproeven. Daar kwam het er niet uit en dus maakte hij in 2019 de overstap naar Hertha, dat hem de afgelopen jaren bij FC Groningen en PEC stalde. Bij de Blauwvingers begon Redan stroef, maar was hij in de tweede seizoenshelft belangrijk. Met zijn zes treffers kon hij degradatie uit de Eredivisie helaas niet voorkomen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie