Nieuws

Van Nistelrooy dolblij met assistent bij PSV: 'Zoek een bepaald soort trainer'

Van Nistelrooy dolblij met assistent bij PSV: 'Zoek een bepaald soort trainer'

27 juni - 09:38
0

Ruud van Nistelrooy is in zijn nopjes met zijn assistent Javier Rabanal. De Spanjaard werd bij Willem II weggeplukt en werd op voorspraak van Van Nistelrooy aangesteld als 'hoofd methodologie' bij de Eindhovenaren.

"Ik ben naar een bepaald soort trainer op zoek sinds mijn spelerstijd in Spanje. Een expert in methodologie", laat Van Nistelrooy optekenen in het Algemeen Dagblad.

De kersverse hoofdtrainer van PSV verklaart dit als volgt: "In een seizoen train je heel veel verschillende onderdelen van voetbal die belangrijk zijn in jouw speelwijze. Technisch, tactisch, fysiek. Daar zit op zichzelf niet heel veel structuur in, want het verloop van wedstrijden en de resultaten bepalen dat je denkt: deze week hebben mijn spelers het nodig om wat extra aan dit of dat te doen. Maar ik wil er toch naartoe dat alle basisprincipes van voetbal gestructureerd aan bod komen in een jaarplanning."

Ook Miguel Torres was kandidaat. Van Nistelrooy informeerde bij de Spaanse bond naar zijn voormalig Real Madrid-teamgenoot. "Uiteindelijk kreeg ik bericht: jouw ideale kandidaat woont bij je om de hoek, in Tilburg", verwijzend naar Rabanal. "Javier Rabanal begon vier jaar geleden bij Willem II in de jeugdopleiding, die waren vooruitstrevend bezig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie