Transfernieuws

'Transfer van Weghorst naar Besiktas is dicht bij: huur met optie tot koop'

'Transfer van Weghorst naar Besiktas is dicht bij: huur met optie tot koop'

26-06-2022 23:34 Laatste update: 23:51

Wout Weghorst is dichtbij een overgang naar Besiktas. Volgens Turkse media zal de international dinsdag of woensdag naar Istanbul afreizen om zijn contract te tekenen. Weghorst zal in eerste instantie op huurbasis naar Turkije verkassen.

De periode van Weghorst bij Burnley is er niet een geweest van lange duur. Afgelopen winter kwam de spits over van VfL Wolfsburg, maar hij kon de degradatie niet voorkomen. Weghorst kon kiezen tussen een terugkeer in de Bundesliga bij Eintracht Frankfurt of een move naar Besiktas. Volgens het medium Fanatik is die keuze op de laatstgenoemde club gevallen.

Weghorst zal dus eerst op huurbasis gaan spelen, wat mogelijk is door een clausule in zijn Burnley-contract. De Turken hoeven geen huursom te betalen voor de Nederlander. Daarnaast zou Besiktas ook een koopoptie van acht miljoen euro hebben weten te bedingen, zes miljoen minder dan het bedrag dat Burnley voor hem neerlegde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!